Andre oppskrifter

Urt & Ugras sin tjukkmelkspannacotta med tindvedpuré


Tjukkmelkspannacotta:

Du trenger:

  • 5 dl. fløte
  • 150 g. sukker
  • 1stk. vaniljestang
  • 6 stk. gelantinplater
  • 5 dl. tjukkmelk fra Røros

Sånn gjør du:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vatn.
  • Varm opp fløte, sukker og vanilje (skrap ut frøene).
  • Ta bort kjelen fra varmen når det ryk av fløteblandingen (koker dette får en kokesmak på fløten).
  • Tilsett gelatinplatene.
  • Avkjøl blandingen i romtemperatur til 38 grader.
  • Tilsett så tjukkmelken i blandingen (er massen for varm kan dette skille seg)  
  • Sil og fyll i ønsket form/ glass.


Tindvedpuré:

2 dl. med puré av tindved
3 egg
1 eggeplomme
1 dl. sukker
125 g. romtemperert smør

Bland alt utenom smøret.
Kok opp rolig under konstant omrøring.
Varm til du har fått en tykk konsistens 
Slå av varmen.
Rør inn smør og bruk gjerne stavmikser.
Avkjøl, og fyll puréen over pannacottaene.

Bærene fra planten tindved er å få kjøpt i litt større matvarebutikker/delikatesseforretninger.


Kilde: Urt og Ugras.

Sennepmajones


2 stk Egg
1 ts Dijon sennep
1 ts Grov sennep
1 ss Hvitvinseddik
0,5 dl Ravigote
6 dråper Tabasco
5 dl Solsikkeolje
Salt og pepper

Slik går du frem:
1. Ha egg, sennep, grov sennep, hvitvinseddik og ravigote i en smal boks eller skål.
2. Kjør dette med stavmikser. Spe så med olje mens du kjører stavmikseren, litt etter litt. Spe til passe konsistens.
3. Smak til med Tabasco, salt og pepper

Potetsalat


1,5 kg Gul nypotet
2,5 dl Lett rømme
2,5 dl majones
0,5 dl pisket kremfløte
1 stk vårløk
½ bunt gressløk
1 ts salt
1 ts Dijon sennep
½ ts pepper
¼ ts cayennepepper


Slik går du frem:
1. Kok potetene til møre. Kjøl ned.
2. Kutt potetene i passe terninger.
3. Kutt grønnsakene i passe biter og bland med potetene. Bland i resten av ingrediensene.
4. Smak til med salt og pepper.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godta