Du trenger:
Sånn gjør du:
2 dl. med puré av tindved
3 egg
1 eggeplomme
1 dl. sukker
125 g. romtemperert smør
Bland alt utenom smøret.
Kok opp rolig under konstant omrøring.
Varm til du har fått en tykk konsistens
Slå av varmen.
Rør inn smør og bruk gjerne stavmikser.
Avkjøl, og fyll puréen over pannacottaene.
Bærene fra planten tindved er å få kjøpt i litt større matvarebutikker/delikatesseforretninger.
Kilde: Urt og Ugras.
Sennepmajones
2 stk Egg
1 ts Dijon sennep
1 ts Grov sennep
1 ss Hvitvinseddik
0,5 dl Ravigote
6 dråper Tabasco
5 dl Solsikkeolje
Salt og pepper
Slik går du frem:
1. Ha egg, sennep, grov sennep, hvitvinseddik og ravigote i en smal boks eller skål.
2. Kjør dette med stavmikser. Spe så med olje mens du kjører stavmikseren, litt etter litt. Spe til passe konsistens.
3. Smak til med Tabasco, salt og pepper
Potetsalat
1,5 kg Gul nypotet
2,5 dl Lett rømme
2,5 dl majones
0,5 dl pisket kremfløte
1 stk vårløk
½ bunt gressløk
1 ts salt
1 ts Dijon sennep
½ ts pepper
¼ ts cayennepepper
Slik går du frem:
1. Kok potetene til møre. Kjøl ned.
2. Kutt potetene i passe terninger.
3. Kutt grønnsakene i passe biter og bland med potetene. Bland i resten av ingrediensene.
4. Smak til med salt og pepper.
Alle bilder, tekst og logo er underlagt Copyright @ All Rights Reserved
VAREGGA.NO