Gris

Pilla gris


RUB
2 ss Paprika pulver
2 ss Timian
1 ss Hvitløkspulver
1 ss Løkpulver
½ ss Cayenne pepper
½ ss pepper
2 ss salt


Honning saus
225 g Honning fra Lavik Bigard
80 g Smør
5 fedd Hvitløk
65 ml Hvitvinseddik
½ ss Salt og Pepper

1,75 kg Mangalitsa gris fra VAREGGA

(ribbe eller nakke)


Til tykning:

3 ss maisenna blandes ut med 3 dl kaldt vann.

 

Slik går du frem:
1. Masser rubben godt inn i kjøttet.
2. Brun kjøttet på alle sider i en panne på høy varme.

(ikke brenn krydderet)
3. Honningsausen: Smelt smør i pannen,

ha i hvitløk i 1 minutt.

Ha i resten av ingrediensene.

Småkok i ca. 30 sekund.
4. Ha kjøttet i en passe gryte, ha over sausen,

kok under lokk i ovnen i ca. 4 timer på 150˚C.