Gris

Pilla gris


RUB
2 ss Paprika pulver
2 ss Timian
1 ss Hvitløkspulver
1 ss Løkpulver
½ ss Cayenne pepper
½ ss pepper
2 ss salt

Honning saus
225 g Honning fra Lavik bigard
80 g Smør
5 fedd Hvitløk
65 ml Hvitvinseddik
½ ss Salt og Pepper

1,75 kg Mangalitsa gris (ribbe eller nakke)

Til tykning: 3 ss maisenna blandes ut med 3 dl kaldt vann.

 

Slik går du frem:
1. Masser rubben godt inn i kjøttet.
2. Brun kjøttet på alle sider i en panne på høy varme. (ikke brenn krydderet)
3. Honningsausen: Smelt smør i pannen, ha i hvitløk i 1 minutt. Ha i resten av ingrediensene. Småkok i ca. 30 sekund.
4. Ha kjøttet i en passe gryte, ha over sausen, kok under lokk i ovnen i ca. 4 timer på 150˚C.

Alle bilder, tekst og logo er underlagt Copyright @ All Rights Reserved

VAREGGA.NO

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godta