1,2 kg Ferdigkokt Sosekjøtt eller annet egnet kjøtt fra VAREGGA
1 stk Løk
2 stk sopp
2 stk Laurbærblad
1 ts pepperkorn
30 g tørket skogsopp
1,5 L mørk storfekraft
Slik går du frem:
1. Skjer kjøttet i store terninger, ca. 80-100g.
2. Brun kjøttet på alle sider i en panne. Bruk olje eller usaltet smør.
3. Kutt grønnsaker grovt og brun av i panne. Bruk olje eller usaltet smør.
4. Ha alt i en gryte, tilfør kraft, pass på at det er veske over alt kjøttet.
5. Steik i gryten med lokk inni ovnen på 150˚C i ca. 3 timer og kjøttet er mørt. Dette kalles å bresere.
1 kg kraftbein fra VAREGGA
1 stk Gul løk
1 stk Liten gulrot
40 g sellerirot
40 g Purreløk
2 stk Lauberblad
10 stk hele pepperkorn
1. Brun kraftbeina i ovnen på 180˚C til de er brune.
2. Ha beina i en gryte og fyll med kaldt vann, og kok opp.
3. Skumm av protein partiklene når vannet koker. Skru nå ned på svak varme.
4. Steik grønnsakene som er kuttet i mellomstore biter i olje til de er gylne. (behold gjerne skallet på den gule løken, dette bidrar til en fin farge på kraften.)
5. Tilsett de stekte grønnsakene og krydderet i kraften.
6. Småkok eller trekk kraften i minimum 12 timer.
7. Sil kraften og den er klar til bruk!
BOEUF BOURGUIGNON
Oksegryte med potetpure og ovnsbakte grønnsaker
Boeuf Bourguignon er en kraftig kjøttgryte kokt i vin etter fransk oppskrift. Matretten er fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne. Hovedingrediensen er storfekjøtt. Bruk gjerne bog, flatbiff eller rundstek, som skjæres i terninger og brunes. Kjøttet sydes deretter i ca 2 ½ time eller til kjøttet er godt mørt.
Dette trenger du til 8-10 personer:
2,5 kg oksebog/flatbiff fra VAREGGA
2,5 kg champinjong
½ kg bacon
150 gr tomatpure
1,5 liter rødvin
2,5 dl balsamico eddik
2 liter oksekraft
10 stk sjalottløk
20 fedd hvitløk.
Slik gjør du:
Ha gjerne ferske urter i gryta, smaker som passer bra er fersk timian, og oregano. Unngå å få grove stilker i gryta da dette ikke er så lett å få kokt mørt.
MANDELPOTETPURÈ
4 kg mandelpotet
400 gr smør
5 dl melk
3 dl fløte
All immages, text and logos are subject to Copyright @ All Rights Reserved
VAREGGA.NO