Storfe

Braisert  oksekjøtt med kraft


1,2 kg Høyrygg av storfe eller sosakjøtt
1 stk Løk
2 stk sopp
2 stk Laurbærblad
1 ts pepperkorn
30 g tørket skogsopp
1,5 L mørk storfekraft


Slik går du frem:
1. Skjer kjøttet i store terninger, ca. 80-100g.
2. Brun kjøttet på alle sider i en panne. Bruk olje eller usaltet smør.
3. Kutt grønnsaker grovt og brun av i panne. Bruk olje eller usaltet smør.
4. Ha alt i en gryte, tilfør kraft, pass på at det er veske over alt kjøttet.
5. Steik i gryten med lokk inni ovnen på 150˚C i ca. 3 timer og kjøttet er mørt.  Dette kalles å bresere.

Skikkelig kraft!


1 kg kraftbein
1 stk Gul løk
1 stk Liten gulrot
40 g sellerirot
40 g Purreløk
2 stk Lauberblad
10 stk hele pepperkorn

1. Brun kraftbeina i ovnen på 180˚C til de er brune.
2. Ha beina i en gryte og fyll med kaldt vann, og kok opp.
3. Skumm av protein partiklene når vannet koker. Skru nå ned på svak varme.
4. Steik grønnsakene som er kuttet i mellomstore biter i olje til de er gylne. (behold gjerne skallet på den gule løken, dette bidrar til en fin farge på kraften.)
5. Tilsett de stekte grønnsakene og krydderet i kraften.
6. Småkok eller trekk kraften i minimum 12 timer. 
7. Sil kraften og den er klar til bruk!

Alle bilder, tekst og logo er underlagt Copyright @ All Rights Reserved

VAREGGA.NO

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godta