Bergen Hjort - Løvaas Gården

OM OSS...


Garden drives i dag av Linda Bjørvik Vørøs og Robert Vørøs, sammen med våre 5 barn
og kårfolket (foreldra til Linda, som og bor på gården. Gården har vært i familien i
lang tid og vi har ivrige barn, som ønsker å ta over -
Vi har adresse i vakre Langedalen i Bergen Kommune. Totalt er vi 11 personer som er
tilknyttet driften i vår virksomhet.

Hos oss skal alle folk og dyr kose seg!

INN PÅ TUNET


Hos oss er tilpasset arbeid og aktivitet - gjennom stell av dyr, arbeid med grønnsaker og bær produksjon, andre forefallende oppgaver som følger livet på gården og deltakelse i faste rutiner en sentral del av tilbudet.


ARBEIDSTRENING


Vi kan tilby arbeidstrening tilpasset med overnevnte aktivitet og vil benytte dette som en kombinasjon for å skape mestring for alle. 

Vi rette vårt tilbud til: ungdom / unge voksne og voksne som ønsker arbeidstrening.

Dagtilbud: uke

Dagtilbud: helg

Vi ønsker en god dialog med våre kunder, for å sammen kunne gi et best mulig tilbud.

FRILUFT OG NATUR


Som aktive friluftsfolk er bruk av natur viktig i vårt tilbud. Både i egen skog og mark- men også i nærområder, som sjø og fjell. Der vi kan tilby både kajakk padling og ski opplevelser.


DRIFTEN PÅ GÅRDEN OG DYRENE VÅRE


Livet som bonde gir  følelsen av å skape noe - for oss er dette sirkulær økonomi i praksis og at vi er en viktig bidragsyter til miljøet.

 Linda og Robert har hele sin arbeidsdag på gården,  dagene har faste punkt og det er stadig nye spennende ting å jobbe med. 

Dyrene våre er det vi bruker mest tid på og vi er sikre på at glade dyr er det beste for alle!

Vi har tre dyreslag hos oss på Løvaas gard; Hjort, Mangalitsa gris og høner. Vi har og en hund som heter Alfonso og to katter. 


Hjorten på gården er av typen Norsk hjort - og vi har satt opp gjerder rundt store arealer, der den gjør det den liker best - nemlig beite. Hos oss bor hjorten i naturlig hjorte terreng og har både eng og skog til å beite i. Om sommeren og våren spiser hjorten på beite, om vinteren får den gras som er høstet på garden. Dette gir dyret god næring og kjøttet får den naturlige smaken  hjorten skal ha. Vi har koller, kalver og bukken BAMBO, som er den store sjefen i området der hjorten vår beiter.


Høsten 2022 vil det stå ferdig et moderne slakteri for hjorten, og det første kjøttet er klar for levering til VAREGGA Mat fra Bergen AS.


Grisene på gården er av typen Mangalitsa (ullgris).  Grisene våre er fordelt på flere beiteområder, der grisene spiser; gress, røtter, busker og ellers det de finner i jorden. Kjøttet fra denne griserasen har en unik marmorering og har svært god smak. Dyrene  beiter ute i 640 dager og kan gå inn i eget hus nårt de ønsker. 

Hønene på gården er av ulik rase, alle er Debio godkjent og legger økologiske egg. Hønene bor i det gule hønsehuset og har fine uteområder- der de kan spankulere.På gården har vi produksjon av grønnsaker, som produseres økologisk. Potetene våre er av typen Juno, Carolus, Mandel, Beate, og Kerrs Pink. Potetene er sesongvare og fås hos VAREGGA Mat fra Bergen AS i Sesong. 


Opparbeiding av nye beiter og gjerde traseer er en del av utviklingen på gården. Dette gir oss mulighet til å produsere ved, som vi tørker og pakker i sekk for kunder i Bergen. 
Andre produkt og tjenester på Løvaas Gard 

Vi ønsker folk velkommen til gårds  og tilbyr:


Gårdsbesøk

Vi ønsker velkommen familier og andre grupper/firma, som ønsker å besøke oss og oppleve hjort på nært hold. 

Våre gjester får komme tett på våre flotte hjorter (faktisk så nært, at en kan kose med de. 

Vi tar selvsagt våre gjester med til både griser og høner. Om gjestene ønsker, så har vi varm grill klar når dere ønsker. Deilig lokal grillmat  kan kjøpes i VAREGGA Mat Fra Bergen Butikken, som er på gården hos oss.  

Pris etter avtale. (Hele året)


Hjortesafari - opplev den ville brunsten, tett på hjorten i Bergen

Bonden på garden er lidenskapelig opptatt av hjort og bruker mye tid, med våre egne dyr og de som lever vilt i området rundt gården. 

Mange store hjortebukker trekker ned mot gården vår, for å snuse på kollene vi har hos oss. Dette betyr mye brunstbrøl og tøffe kamper på og rundt gården, for å vinne kollenes gunst. 

Bonden tar med grupper på inntil 4 personer hver natt, fra 1. oktober. 

Pris etter avtale


Kajakk utleie - opplev fjord og sjølivet i Bergen

Vi har moderne og stødige kajakker til utleie. Gjester kan hente de hos oss eller få de levert og hentet på ønsket sted i Bergen og omegn. Det er og mulighet med guide. 

Pris etter avtale (vår / sommer)


Guidet tur i Byfjellene - Byens stolthet, de 7 fjell

Vi har flinke guider som tar med gjester i byfjellene og i området rundt garden. 

Pris etter avtale (vår / sommer)Guidet skitur (alpint, topptur, langrenn) til Voss - den største ski destinasjonen på vestlandet

Vi har dyktige guider som er godt kjent i alpinanleggene, fjelltoppene og langrennsmulighetene på Voss. Vi tar med oss inntil 4 personer på dagsturer til Voss og Myrkdalen. Vi organiserer skiutleie, heiskort og mat. Helikopter tur  - Se byen og fjordene rundt byen fra luften

Vi organiserer gruppe turer med helikopter i og rundt Bergen. Vi organiserer og flyvninger til ønsket destinasjon.

Pris etter avtale 


Løvaas Gard  - Alt til din hage 

Jordtorget er i sentrum på garden og er samlokalisert med gårdsbutikken til VAREGGA Mat fra Bergen  AS. Her kan private handle på butikken,  kjøpe kompost og jordprodukt, som produseres på gården. Her selges også alle typer knuste masser, sand, singel, bark, planter, trær og ferdigplen.  Vi avholder kurs i økologisk og permakulturell hage drift.

Vi utfører kosting og spyling av utearealer, salting og brøyting om vinteren. Vi har flinke gartnere som utfører stell av private eiendommer i Bergen og omland.

www.arnajord.no Løvaas gard er medeier i: VAREGGA Mat fra Bergen AS og VAREGGA Energy AS

Kontaktinfo for Løvaas Gard: 

Gårdsbestyrer Linda Vørøs Bjørvik

Tlf 97 76 96 33

Bonde Robert Vørøs,

Tlf 97 55 55 75


e post: post@lovaasgard.no  

Hjemmeside:www.lovaasgard.no